ΔΙΑΦΟΡΑ

Παρουσίαση του βιβλίου της Βασιλικής Μισσιρά

vic

Συνεχίζοντας την δημιουργική συνεργασία της Νεολαίας μας με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και στο ακαδημαϊκό πεδίο, τη Δευτέρα, 22 Απριλίου είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε ως οργάνωση την παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της γραμματέως της Νεολαίας μας Βίκυς Μισσιρά, τη μονογραφία με τίτλο «Η προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην Ευρώπη. ΕΣΔΑ και ΕΕ σε αναζήτηση ισορροπίας».

Η εν λόγω ακαδημαϊκή εργασία αποτελεί μετεξέλιξη της μεταπτυχιακής έρευνας της συγγραφέως στο πεδίο της θεσμικής, πολιτικής και νομικής διάδρασης της προστασίας των δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην Ευρώπη, διάδραση πολλές φορές προβληματική λόγω της αλληλεπικάλυψης των συστημάτων προστασίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως εξειδικευμένου περιφερειακού οργανισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως εκφραστή της στενότερης ένωσης των λαών της ηπείρου μας.

Η Βίκυ Μισσιρά, γραμματέας της Ευρωπαϊκής Έκφρασης – Νεολαία για το έτος 2013, είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το ίδιο πανεπιστήμιο με ειδίκευση «Ευρωπαϊκό δίκαιο και πολιτική». Υποψήφια διδάκτωρ πλέον στον τομέα της, παράλληλα ασκεί καθήκοντα ερευνήτριας στο Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Με χαρά, αποδεχτήκαμε την πρόσκληση να παρευρεθούμε στην επίσημη παρουσίαση του πρώτου αυτού της πονήματος, η οποία περιήλθε κάθε ακαδημαϊκού τύπου. Για το ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο της συγγραφέως μίλησαν οι καθηγητές κκ Χρήστος Ροζάκης και Στέλιος Περράκης, οι οποίοι προλόγισαν και επέβλεψαν αντίστοιχα την ολοκλήρωση της έρευνας. Χαιρετισμό απεύθυναν ο επικεφαλής του γραφείου κος Αντωνακόπουλος αλλά και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κος Σκυλακάκης –με βιντεοσκοπημένο του μήνυμα από τις Βρυξέλλες–, σταθερός αρωγός των προσπαθειών της νεολαίας μας.

Θα θέλαμε με τη σειρά μας, να εκφράσουμε τα εγκάρδια συγχαρητήριά μας στην Βίκυ Μισσιρά επ’ευκαιρία της έκδοσης της μονογραφίας της και να της ευχηθούμε την ευόδωση της περαιτέρω ακαδημαϊκής της πορείας, η οποία είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα είναι λαμπρή.

Τέλος, ως μέρος του ομίλου Ευρωπαϊκή Έκφραση, η Νεολαία θα ήθελε να ευχαριστήσει για ακόμη μία φορά το προσωπικό του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για την ειλικρινή προθυμία του να στηρίζει τα μέλη μας στα βήματά τους.

Κωνσταντίνος Φασούλης.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s